Varför husbil

Insänd av on sep 25, 2018

För mig är husbil det självklara valet när det börjar dra ihop sig till semester. Att semestra med husbil innebär en mängd olika fördelar jämför med andra former av semester. Det är lite som att åka på semester och se nya platser, men fortfarande ha samma bekvämlighet som hemma. Det är en perfekt kombination av äventyr och bekvämlighet, som passar såväl unga som gamla. Varför åka till samma sommarstuga år ut och år in, när du kan ha en husbil och flytta ”sommarstugan” dit du har lust för stunden? I den här artikeln tänkte jag skriva lite mer om varför jag älskar husbil.

Varför husbil

 

Frihet

Det som tilltalar mig allra mest med husbilen är den frihet som den ger mig. Med en husbil behöver du inte planera så noggrant i förväg vart du ska åka, eller vad du vill göra, på semestern. Det är bara att rulla ut på vägarna och låta dem föra dig dit du känner för stunden. Med en husbil finns inga begränsningar. Annat är det med klassiska charterresor eller sommarstugor. En sommarstuga ute på landet är så klart härligt. Men den kräver faktiskt rätt mycket jobb. Och ofta behöver du hjälp och det kan kosta rätt mycket att hålla stugan i korrekt skick.

Frihet

Även charterresor till soliga semesterparadis har vissa brister. För det första är det dyrt; du får ofta betala ett högt pris för vad du faktiskt får vad gäller boende och mat. Dessutom tröttnar man ofta på hotellet, stranden och minigolfen efter ett par dagar. Men man är ändå fast. Har du väl betalat för ett paket med boende så vill du givetvis inte hitta ett nytt hotell mitt i semestern. Med en husbil kan du bara dra ur handbromsen och rulla iväg mot nya destinationer. Det är frihet.

Upptäck nya platser

Friheten innebär att du kan upptäcka många olika resmål på en och samma semester. Den som gillar äventyr och att upptäcka nya platser kan helt enkelt åka mellan olika sevärdheter med en husbil. Och du behöver inte stanna för länge vid varje ställe. Om du väljer husbil så kan du besöka flera olika städer, gå på Kolmården, dra in i Norge och åka på valsafari, och besöka de svenska fjällen under en och samma resa. Varför nöja sig med en plats när man kan upptäcka så mycket mer med husbil?

Upptäck nya platser

Lugn och ro

För att återigen hacka lite på semesterorter: där är det sällan lugnt. Skrikiga barn, festande ungdomar och beskäftiga guider. Nej, där får man knappast lugn och ro. Med en husbil däremot kan du åka ut i naturen, där endast vinden och fåglarna sjunger. För dig som vill fly undan en jäktig vardag fylld av stress, plikter och krav, så är den tysta, svenska naturen ett bättre alternativ än en solkig turistort. Med en husbil kan du åka dit det är lugnt och tyst, du kan koppla av, ta en promenad och äntligen finna tid att läsa en bok eller lösa korsord. Varför inte varva ned med en whisky, ta ett kvälldopp i en stilla sjö eller helt enkelt bara sitta och göra ingenting. En husbil hjälper dig att hitta det som en semester egentligen handlar om: lugn och ro.