Tälta bekvämt

Insänd av on dec 4, 2017

Tältning idag är inte i närheten av var det var förr, då trängde man ihop familjen i ett fyrmannatält utan utrymme för annat än sovplats. Regnade det fick man antingen hålla sig på denna lilla yta med barn som hade spring i benen eller ta sig in i campingens service hus där man kunde se på tv eller laga mat. Barnen tycker oftast det är jätte spännande att få krypa in i tältet och lägga sig, sömnen man får i ett tält är oslagbar om man bortser från att det kan vara lite hårt och obekvämt. Men idag behöver det varken vara trångt eller obekvämt. Självklart finns fortfarande de mindre tälten kvar att köpa, ofta kommer dessa med ett sorts förtält där man kan förvara sin packning och kylväska säkert från väta av ett eventuellt regn. Man behöver på så sätt inte heller trängas med det inne i själva tältet.

Tälta bekvämt

Mer utrymme

Ska man idag bege sig ut på tältsemester och letar efter ett nytt tält så är det i första hand de lite större tälten man vänder sig till om man planerar en längre semester. Tälta kan idag vara precis lika bekvämt som husvagn, man behöver inte trängas, man kan dra för olika rum och det är ståhöjd. I utrymmet framför tältet kan man ha bord och stolar uppställda konstant, det skapar en mer hemtrevlig miljö och får det att kännas precis lika mysigt som om man åkte husvagn med förtält. Skillnaden med denna typ av tält är att det inte är lika lätt att packa ihop och åka vidare efter bara någon dag som det var tidigare, större tält är gjorda för att stå på samma ställe under en längre tid. Men med den bekvämlighet man får i ett stort tält är det bekvämt att bo en vecka i taget i detta

Varmt och skönt

Men vad kan man då tänkas behöva om man ska ut och tälta? En hammare för att kunna slå ner tältpinnar med är ett måste, ingen vill att vinden ska lyckas ta sig under och dra med sig tältet. Det kan även vara en bra idé att ta med sig Tarzan tältpinnar, man vet aldrig om det är för hårt i backen för vanliga tältpinnar. Liggunderlag eller luftmadrasser är ett måste, jag skulle rekommendera luftmadrasser för en bekvämare sömn. Sovsäckar håller värmen bättre än täcke och kudde, men jag skulle aldrig byta ut mitt täcke mot en sovsäck. I så fall skulle jag hellre välja ett tjockare täcke i min packning, detta trots att det tar mer plats. Men är man frusen av sig bör man packa med sig en sovsäck som man kan krypa ner i.

Stå inte ellös

Strömkabel och fördelardosa är ett måste, vill man kunna ladda telefonen är det viktigt att ha möjligheten med el i tältet. Detta ger dessutom möjligheten för lampor och matlagning på en kokplatta, eller kaffe som för mig är ett måste direkt på morgonen. Måste man besöka toaletten mitt i natten kan man istället se till att ha en ficklampa med sig, på så sätt slipper man tända lampor och kanske störa de andra som är med.