Lyxig camping i söder

Insänd av on okt 21, 2017

Vart man ska åka på sin semester är den ständiga frågan, en semester i Sverige gör inte direkt valet lättare. Har man valt camping som semester typ för det året så är det inte lätt att välja vilken camping man ska bege sig till, det är inte lätt att ens veta i vilken riktning man ska bege sig i landet, men som tur är kan man läsa på lite innan man beger sig hemifrån för att finna det som passar en själv och ens familj bäst. En del har högre krav än andra och vissa känner inte alls en dragning till de absolut populäraste platserna.

Pirater och skepp

Skulle man däremot vara intresserad av att bege sig till en lite finare camping som har det mesta för hela familjen så är Daftö camping resort i Strömstad ett bra alternativ. Visst har vi många campingplatser belägna vid havet men denna är något absolut extra. Denna camping ligger i en vindskyddad västkustvik cirka en halv mil ifrån själva Strömstad och har funnits på topplistan för de bästa anläggningarna i Sverige, men frågan är om denna kanske faktiskt är den allra bästa. Det överhängande temat på denna camping är pirater, ett tema de haft i över 10 år. Här finner man en äventyrspark som funnits sedan 2011 där man kan hitta ett skepp och en hinderbana, man anordnar även en piratshow och en skattjakt varje dag under högsäsongen. Detta är spännande aktiviteter som barnen verkligen älskar och de vuxna förtrollas av de vackra klipporna. Här finns ett bad att njuta av och trots att den är stor så har den en charm som annars är svår att få till.

Shopping och båttur

En restaurang med fulla rättigheter ger dig en paus i matlagningen och ser till att du får det du behöver när du inte orkar laga mat eller helt enkelt vill skämma bort dig själv en stund. Vill man istället laga maten själv har campingen en servicebutik där utbudet av livsmedel är stort. Vill man se sig omkring lite grann ligger Saltö 10 minuter bort och erbjuder havsvikar med badklippor, promenadområden där det vackra omgivningarna får en känsla av lugn att infinna sig. Kosteröarna kan härifrån nås med båt och har man insupit tillräckligt mycket av den vackra utsikten och lugnet kan man istället bege sig in till Strömstad för en shoppingtur.

Barnens camping

Något längre ner i landet finner vi Röstånga camping, en campingplats med 4 stjärnor vid Söderåsens Nationalpark i nordvästra Skåne. Det är inte alla campingar som placeras vid sådan vacker natur som denna nationalpark har att erbjuda med sin sagolika lilla Canyon där vi finner bokskogar. Denna camping om någon är barnvänlig och utsågs av barnsemester.se till Sveriges bästa familjecamping 2012. Vad finns det då att roa sig med på denna campingplats? Här har vi en 50-metersbassäng man kan ta sig ett dopp i och för de mindre barnen erbjuds tre stycken barnpooler att plaska i. För den som vill aktivera sig lite mer så kan man alltid hyra en kanot och ta sig en tur eller varför inte följa med på en guidad tur i nationalparken, ett perfekt ställe att parkera sig eller hyra en stuga.