Husvagnens fördelar

Insänd av on nov 27, 2017

Campingplatser finns det gott om i Sverige, medan man åker på vägarna genom landet kan man lite var stans se skyltar som skvallrar om närmsta ställe att sätta upp sitt tält eller parkera sin husbil eller husvagn. Men dessa platser har man inte så stor nytta av om man inte har den husvagn, husbil eller tält som passar en själv och ens behov. Har man barn kan husvagn vara det bästa alternativet eftersom den går att koppla av och man kan sedan ta bilen för att åka runt till diverse ställen med barnen för aktiviteter när de utforskat allt som finns på campingen. Maten blir det också en högre förbrukning på och det mesta som säljs i campingarnas närbutiker är dyrare än på matbutiker man kan hitta en kort bit från campingen.

Extra yta

Men det finns också andra fördelar med en husvagn framför en husbil, den har oftast en bredare mittgång än husbilen som i regel är längre. Dessutom finns varken en förarstol eller ett passagerarsäte som upptar en del av bostadsytan. Har man en husvagn så har man oftast också ett förtält som utgör ett extra rum, ett ganska stort sådant. Här är det vanligt att man placerar sitt matbord och på så sätt behöver man inte bädda upp sängarna i husvagnen varje dag om man inte vill, sen får man inte glömma charmen med att se på tv eller spela spel under tiden regnet faller ner på förtältet.

Dubbla semestrar

Det är inte ett måste att ta med sin husvagn ut på vägarna varje sommar, på campingar kan man hyra en plats under hela eller halva året. Detta ger, till skillnad från en sommarstuga, en chans till en enklare typ av både sommarstuga och vinterstuga på två olika platser i landet. På vintern kan man parkera sin husvagn i tillexempel Åre och njuta av skidlivet för att sedan flytta den till sommaren och njuta av bad och lek på en vacker och lugn plats nära vattnet under sommarhalvåret. Att ha stuga i både fjällen och i ett sommarparadis är något som skulle kosta flera miljoner, alltså ingenting som en vanlig medelklass person skulle ha råd med.

Vänlig gemenskap

Den stora nackdelen med husvagn är förmodligen hastighetsbegränsningen, man får inte köra ett ekipage med bil och husvagn i mer än 80km/tim. Det tar alltså en stund att ta sig dit man vill, men å andra sidan är inte semestern till för en massa stress. Proceduren med backning, på och av kopplandet på bilen, stödben som ska fällas ner och förtält som ska sättas upp och tas ner är också delar som kan kännas jobbiga, men när man väl är på plats så är det värt den lilla tid man lägger på detta. Campinglivet är unikt och de flesta som finns på campingar är sociala och trevliga, alla är trots allt där av samma anledning, koppla av och njuta av lugnet. Känslan när barnen kan springa tryggt och säkert tillsammans med alla de nya vänner de finner runt om campingen ger både föräldrar och barn glädje, barnen växer oftast med självförtroende då de tillåts gå något längre själva än de brukar tillåtas hemma.