Fullspäckade Västervik

Insänd av on nov 6, 2017

Det finns en hel del campingar nere i söder som är värda ett besök, en liten bit uppåt, längs Östersjöns kust hittar vi Lysingsbadet Västervik resort. Detta är en välutrustad camping som lägger stort fokus på aktiviteter för barnen under högsäsongen. Här kan man leka och pyssla hemma hos campingens egen maskot Lysse, en säl. Barn från 6 år kan anmäla sig till en förmiddag tillsammans med lyssenauterna, en upptäcktsfärd där de får lära sig om vilka djur och växter som lever i Östersjön. Barnen får snorkla och håva och lära sig hur Östersjön faktiskt mår, varför man ska vara rädd om miljön. På fredagarna samlas man för Lysseklubbens fredagsmys fyllt av lekar och ibland ansiktsmålning eller fiskedamm. Här varieras aktiviteterna från vecka till vecka och det finns alltid något kul att göra.

Pirater och troll

Lyssenauterna är inte den enda aktivitet som finns för barn, här om någonstans har man verkligen tagit till sig av den aktivitetsplan som brukar finnas på charterhotell utomlands. Campingen erbjuder ett roligt och lekfullt gympapass för både barn och föräldrar. Är man istället sugen på lite mer spännande äventyr och har fyllt 4 år så kan man anmäla sig till piraternas skattjakt, en tur för att finna den skatt onda kapten Blodtant har stulit. Under jakten får barnen, som alla förvandlas till pirater, lösa uppdrag för att tillsammans hitta skatten igen. Är pirater lite läskigt finns istället campingens skogstroll som behöver hjälp, något i skogen ställer till med en väldig oreda och trollen tar hjälp av barnen för att lista ut vem det kan vara. Självklart förvandlas här alla barn till troll innan äventyret tar fart.

Nervkittlande höjder

För de lite äldre barnen kanske inte pirater och troll är en höjdare, då kan man istället samlas kring lägerelden och delta i en femkamp där man sedan fixar en eld tillsammans över vilken man grillar korv och smaskar på Lysse S’mores. Kanske passar också Äventyrsberget lite bättre för, vilket är öppet för alla barn. Här kan man testa sina egna, kompisarnas och föräldrarnas gränser i en Höghöjdsbana som är lika skrämmande som den är rolig. Känner man sig lite extra modig kan man testa på basejump, ett hopp från 12 meters höjd, rakt ner mot marken. Förutom detta finna här en linbana man kan testa på och en teknikbana.

Safari i skärgården

Med så mycket aktiviteter för barn kan man undra om de helt glömt bort de vuxna, men icke. I den asiatiska trädgården finner man Europas största äventyrsgolfbana där hela familjen kan ta en runda bland näckrosdammar med fisk, vattenfall, spännande bäckar och växter. Här går det också bra att ta en promenad eller kanske avnjuta en svalkande glass i solen. Vill man uppleva något annorlunda kan man följa med till Idö på örn- och sälsafari. Känslan att möta på sälar som är upp till 3 meter långa och väger 200–300 kg är något man inte får missa, inte heller örnarna som kan ha ett vingspann på 250cm.

Ett blött äventyr

Bortsett från denna drös med aktiviteter så finns det tre restauranger där man kan avnjuta en god måltid och självklart finns även det ingen camping kan vara utan, bad. Vill man inte ta sig ett dopp i havet finns här ett äventyrsbad där barn i alla åldrar kan leka och busa bland vattenrutschkanor, klätterväggar, hemliga grottor, vågströmmar och mycket mer. En camping man inte får missa helt enkelt.