En lyckad campingsemester

Insänd av on feb 20, 2018

Sverige är fullt av campingplatser att välja och vraka mellan, framförallt när det ligger någon större sevärdhet i närheten. Man slåss om att vara de bästa och kunna erbjuda precis det som kunderna är ute efter, men det innebär inte att alla campingar måste ha precis samma utbud. En del människor söker den där känslan av en utlandssemester när de åker på en campingsemester, andra söker den där traditionella svenska campingkänslan med joggingoveraller och foppatofflor. Vad vi är ute efter beror lite på vad vi är för typ av människor, en del blir stressade när det finns för mycket att välja mellan medan andra är glada att det finns aktiviteter som håller dem sysselsatta utan att behöva tänka så mycket själva alls. Så vad som krävs för en lyckad semester är väldigt individuellt, men det finns en del generella tips som gör att semestern blir lättare.

Sök information

Campingsemester kan verka som om det bara är att packa in det nödvändiga i husvagnen eller bilen och köra iväg, man behöver inte veta vart man ska ta vägen eller vart man ska sova under natten. En rastplats längs vägen kan fungera som sovplats för en natt, men i det långa loppet är det inte optimalt. En bra planering krävs för att slippa koma fram till campingplatser och blir hänvisade någon annanstans, de bästa campingarna bokas långt i förväg. Det allra bästa man kan göra är att vända sig till nätet, där kan man ska information om de flesta campingar och läsa recensioner från de som redan varit där. På så sätt kan man välja den camping som passar både en själv och sällskapet bäst. Åker man tillexempel två vuxna utan barn så kanske man inte vill åka till en av de campingar som erbjuder massa aktiviteter för barnen, istället väljer man de som har fokus på mat och närhet till det man vill.

Sök information

Lugnt eller fartfyllt?

Gör klart för dig själv vad det är du vill få ut av semestern. Vill du kunna sitta vid ditt förtält och koppla av i solen med en svalkande dryck eller vill du ha dagarna fulla med aktiviteter? Vad man är ute efter kan avgöra vart man ska styra sin bil. Vill man lägga fokus på lugn är det bästa att söka sig till en camping som ligger lite mer avlägset med en butik i närheten, på så sätt behöver man inte åka iväg lika ofta och kan istället fokusera på avkoppling och kanske promenader runt de fina miljöer som campingar oftast har.

Söker man istället eter en mer fartfylld semester där man kan fylla sina dagar med olika typer av aktiviteter så vill man antingen åka till en camping som har en hel del olika aktiviteter att erbjuda på plats, eller en camping som ligger i närhet till aktiviteter.

Uppkopplade möjligheter

Idag behöver man sällan lämna en camping för att ens handla, lite större campingar har oftast en närbutik där man kan får tag på allt man behöver för att klara sig, restauranger finns också på de flesta ställen och skulle det saknas ligger det oftast i närheten. Vill man ta sig till en annan restaurang kan man koppla upp sig på det wifi de flesta campingarna erbjuder till en mindre summa och söka upp de närmsta och bästa alternativen, man kan även snabbt ta reda på vad som händer runt om den ort man befinner sig på utan att i förväg ha planerat för mycket.

Underhållning på ditt sätt

Underhållning på ditt sätt

Ett wifi ger också perfekta möjligheter för underhållning för stora och små på kvällarna, medan barnen spelar sina favoritspel på surfplattorna under kvällarna eller streamar någon film, kan man själv njuta av den varma sommarkvällen i sällskap av en svalkande dryck. De flesta campingar har dessutom någon form av samlingsrum där man kan kika på en film eller ett stort fotbollsevenemang tillsammans med andra. Viktiga matcher kan på detta ställe avnjutas i gott sällskap, kanske har man en rutin av att titta på sådant med ett par speciella vänner på hemma plan. Detta kan bli svårt under semestern men trots att man befinner sig på olika platser så kan man ändå tillsammans med dem följa matchen eller loppet och spela mot varandra i den eviga kampen som brukar uppstå när man har ett sådant gäng. Det är också ett bra sätt att fortsätta njuta av en sådan spänning tillsammans med nyfunna vänner även när semester är över, på håll kan man då fortsätta spänningen och kanske planerar man in att ses året efter igen.

Nöjd med det lilla

Men oavsett vad man är ute efter när det gäller semester så är det först och främst budgeten man ska tänka på, i en värld där lån aldrig har varit lättare att få så finns det tyvärr många som sätter sig i skuld för att åka på semester. Men semester behöver inte vara dyrt, se över vad du har råd att lägga på semestern och planera därefter, har man familj är det inte alltid barnen måste åka till det där superhäftiga stället som är fullt av vattenrutschkanor och annat, man kan bli förvånad över hur lite barnen egentligen behöver för att vara lyckliga. Ibland kan bristen på aktiviteter göra dem mindre stressiga och på så sätt klarar man sig utan en hel del tjat.