Campingplatser i Norge

Insänd av on okt 10, 2019

När semestern börjar närma sig är det många familjer och vänskapsgrupper som börjar fundera på vad de ska göra på semestern och det är många som sedan också bestämmer sig för att åka iväg och campa någonstans. Vill man ta sig en bit utanför Sverige så är Norge ett populärt land att campa i och det är inte konstigt att det är så med tanke på hur vackert landet är. Det finns många ställen att campa på i Norge vilket gör det nästan svårt att veta vilken campingplats man ska välja men fem riktigt bra campingplatser i Norge är följande:

5 campingplatser att besöka i Norge

Lillehammer Camping är en camping i Lillehammer som ligger intill sjön Mjøsa vilket är Norges största sjö. Campingen har öppet året runt och det är möjligt att tälta, ta med husvagnen eller hyra en av deras stugor om man hellre vill det.

Skottevik Feriesenter är en camping som ligger vackert beläget vid havet och det är ett kul ställe att befinna sig på om man vill sola och bada på semestern. Campingen är anpassad för barn då det finns en lekpark som är kul för barnen samtidigt som det även finns ett sportområde om man är sugen på att träna under semestern. På campingen kan man tälta, sova i sin husvagn eller husbil, hyra stuga, bungalows eller om man hellre vill hyra ett rum så är det också möjligt att göra det. Husdjur är helt okej att ta med på sin semester så länge de är kopplade.

Randsverk camping är en perfekt campingplats för alla som vill campa med husvagn. Det är även möjligt att hyra stugor eller bungalows om man hellre vill göra det. På campingen finn även ett café där man kan äta mat samt spår att springa i för den som vill träna på semestern. Djur är tillåtna att ta med så länge man håller de kopplade.

Geiranger camping är vackert beläget vid fjorden. Vill man vara i en magiskt vacker miljö som kommer att vara svårslagen så är det verkligen där man bör befinna sig på sin semester. Det finns 140 campingplatser och det är även möjligt att hyra roddbåtar och kajaker om man vill upptäcka fjorden lite närmare. Tycker man om att fiska så är det även möjligt att göra det. Är man hungrig så finns det en närbutik på campingen där det är möjligt att köpa bland annat bröd och mjölk. Behöver man något mer att äta som en middag så är det gångavstånd till centrum där det finns en större livsmedelsbutik, café och restauranger. I centrum finns också andra affärer som kan vara nödvändiga att besöka.

Fagernes campingpark är en camping man kan bo på när som helst på året. Under den kallare period på året erbjuds stugor att bo i medans det på sommaren finns rum för ungefär 200 husbilar. Det är en 4-sjärning camping som bland annat har utsetts till den bästa campingplatsen i Norge (2010). Campingen ligger vackert beläget med fin natur samtidigt som det är gångavstånd till centrum. Besöker man campingen på sommaren så finns det även ett café.