Campingplatser i Danmark

Insänd av on aug 13, 2019

Är man på semester i Danmark och har tankarna på att Campa så borde man sluta fundera och faktiskt bara göra det. Danmark har många fina campingar och dessutom kan man förvänta sig det bästa av många av dem då de danska campingarna nästan alltid är väldigt fräscha eftersom de blivit bra omhandtagna av personalen som arbetar på campingen samt av campingens gäster. Det svåra när det kommer till campingar i Danmark är egentligen inte att hitta ett bra ställe att campa på utan att det är svårt för att utbudet av bra campingplatser är många. Det är såklart bra att utbudet finns men vilken campingplats man ska välja när man väl befinner sig i Danmark blir istället allt klurigare.

Det finns mycket att tänka på för att hitta den perfekta campingen men det första man kanske bör tänka på är om man vill tälta, bo i husvagn eller kanske till och med bo i en stuga på en camping. Danmark erbjuder ett brett utbud av campingar så det ska finnas något för alla smaker vare sig man önskar sig bo på en enkel camping eller en som är lite lyxigare så är det naturligtvis möjligt. De flesta campingarna ligger belägna i vackra gröna områden med gångavstånd till närmaste stad så att man enkelt kan traska in för att handla eller ta sig iväg på någon utflykt medans man på campingen kan ha en mysig stund med familj och vänner genom att grilla, bada eller bara umgås.

Vart ska man campa?

I Danmark får man bara campa på officiella campingplatser vilket innebär att det inte är tillåtet att slå upp sitt tält överallt. Det är viktigt att komma ihåg så att man inte bryter några lagar när man är sugen på att Campa i Danmark. Några campingplatser som många rekommenderar eftersom de är extra bra är bland annat följande:

CampOne Bøjden Strand är en camping intill stranden som även har en egen vattenpark vilket gör det till en perfekt campingplats för barnfamiljen. Det går också att hyra stugor med eget kök där stugorna har 4 – 6 bäddar. På campingen kan man dessutom äta på deras restaurang, spela minigolf eller titta på tv i deras tv-rum.

Feddet camping är en camping där man kan bo i fina stugor med eget kök samt terrass om man inte hellre vill campa i tält. Intill campingen finns en strand där man kan sola och bada. Vill man göra en rolig utflykt så kan man enkelt ta sig till nöjesparken Bonbon-land som ligger 25km från campingen.

Augustenhof Strand Camping är en fin camping som ligger intill havet. Det är möjligt att hyra husbil och stugor på plats. Hundar är tillåtna att vistas på campingen men bör då alltid vara kopplade.

Jambo Feriepark är en camping som fått väldigt bra omdöme och det är enkelt att förstå varför. Campingen erbjuder vattenpark, en stor minigolfbana, roliga lekplatser och en fin restaurang som erbjuder mat för alla smaklökar. På campingen kan man bo i fina stugor eller ta med tältet.