Campingplatser i Canada

Insänd av on jun 11, 2020

Kanada är ett land som är känt världen över för sin vackra natur. I norr är landet arktiskt med oändliga barrskogar, karg tundra och hisnande vackra bergstoppar, medan södra delen av landet är varmare, med livfulla ängsmarker och rika lövskogar.

Campingplatser i Canada
Campingplatser i Canada

Landet har 10 procent av världens sötvatten, sjöarna är oräkneliga. Kanada är stort, och endast en liten del av landet är bebott. Stora delar av landet är orörd natur och vackra landskap, vilket gör landet till en perfekt destination för den som vill semestra utanför städerna – camparen.

Bra att tänka på

I Kanada finns runt 2000 campingplatser, ett stort urval att välja på. Standarden skiljer sig från camping till camping, från de lyxiga som nästan är som hotell till ödmjuka enkla platser som tillhandahåller det mest basala. Något att ha i bakhuvudet är att många campingar endast är öppet under högsäsong och kan vara helt stängda resten av året. Reser man under högsäsongen så finns också risken att campingen är full. Alltså är det bra att undersöka hur det ser ut på campingen innan man tar sig dit för att se hur läget ser ut just där. Planeras det att vandra är det också viktigt att ta med ett par bra skor.

Cathedral Provincial Park i British Columbia

Den här campingen är lite mer svårtillgänglig, då det tar en dags vandring att ta sig dit. För många besökare är det en del av charmen. Campingplatsen ligger mitt i bergskedjan Kaskadbergen. Campingplatsen ligger på en platå, i närheten av många sjöar. Det är en unik upplevelse att bada och fiska i sjöar så högt upp omgärdad av underbara vyer av berg. I anslutning till campingplatsen finns flera vandringsleder som går både plant och brant vilket gör att man kan stanna länge utan att tröttna på Cathedral Provincial Park.

Waterton Lakes National Park i Alberta

Waterton Lakes National Park i Alberta

Det som skiljer den här campingplatsen från andra är att den faktiskt är belägen mitt i en stad. Staden Watertown ligger perfekt belägen mitt i en nationalpark, så att ta sig ut i naturen är inte svårt, samtidigt som man kan njuta av alla bekvämligheter som det innebär att vara på mer civiliserade platser. I nationalparken kan man gå vandringsleden Crypt Lake Trail som bjuder på en fantastisk spännande upplevelse som börjar med en båtfärd, går genom vattenfall och en naturlig tunnel, längs med klippor och slutar vid sjön Crypt Lake.

Writing-On-Stone Provincial Park i Alberta

Writing-On-Stone Provincial Park har en miljö som skiljer sig från resten av Kanada. Landskapet är ökenliknande men bryts upp av höga sandstensformationer. Ursprungsbefolkningen som levde i området innan Kanada kolonialiserades har målat teckningar på stenformationerna, som betecknar platsens spirituella värde. Många turister vittnar om att platsen har en spirituell kraft, som väcks när man vandrar någon av de många vandringslederna, kanske ledd av en lokal guide som härstammar från ursprungsbefolkningen. Med guide kan man ta sig till områden som annars är förbjudna för allmänheten för att titta på välbevarade stenteckningar. När dagen blir för varm kan man söka sig tillbaka till campingplatsens skugga som lägligt nog ligger precis vid en flod där man kan svalka sig. På våren när floden svallar av smältvatten finns också möjlighet att paddla forskajak.