Campingens olika boenden

Insänd av on jan 10, 2017

Campingsemestern har blivit allt mer vanlig hos både äldre, barnfamiljer och ungdomar. Det är alltfler som väljer en semester hemma i Sverige och en hel del semesterfirare från andra länder kommer hit för att besöka våra campingar. Bland ungdomar är det oftast tält som gäller när man planerar en campingsemester, det billigaste alternativet, men det är långt ifrån det enda alternativet. Vill man ut och campa så är det inte nödvändigt att äga sitt boende själv, man kan hitta boenden att hyra under kortare eller längre perioder och jag tänkte att vi skulle ta oss en titt på dessa.

Det enkla valet

En camping erbjuder i vanliga fall en liten variation av boende, man har platser avsedda för husvagnar och tält men det innebär inte att man måste komma dit med något av detta för en god natts sömn. De flesta campingar erbjuder oftast även stugor som man kan hyra, dessa kostar visserligen lite mer men det kan vara bekvämare än att bo i tillexempel tält och man slipper inköpet med en dyr husvagn. Dessutom tycker en del att körningen med husvagn är lite obehaglig så det kan vara skönt att packa in familj eller vänner i bilen, ta med packningen och åka till sin destination. Där kan man sedan checka in, få sin nyckel och lasta av sin packning för att sedan njuta av en kopp kaffe medan man slår sig ner och tittar på de andra nyanlända gäster som måste sätta upp tält och förtält innan de kan göra samma sak.

Nymodigheter

På senare år har det även blivit populärt med en annan typ av stugliknande boende, villavagnen är minst lika bekväm och man får samma lyx med att hämta ut nycklar och sedan bara kunna sätta sig ner och kika ut på de andra som måste jobba direkt när de kommer fram. Villavagnen var tidigare relativt ovanlig i Sverige och sågs tillstörsta del i USA där man använder den ofta används som permanent bostad. Villavagnen har precis som husvagnen hjul, men eftersom den är större blir det lite klumpigt att dra runt på denna efter bilen på sommarsemestern. Den erbjuder mer plats att röra sig på inne och är därför ett bra alternativ till stugan.

Låna andras

Vill man ändå bo i husvagn när man ändå ska ut på campingsemester men inte kan eller vill köpa sig en egen så kan man vara lugn, du behöver inte lägga ut pengar på en egen vagn. På köp och sälj sajter kan man enkelt söka upp en privatperson eller ett företag som hyr ut husvagnar, ett bra tips då är att först och främst planera in vart man vill spendera sin semester och sedan leta husvagn att hyra. På detta sätt kan man ställa in sina sökkriterier till ett område som ligger någorlunda nära den camping man vill åka till och hämta upp vagnen på vägen, alternativt så kan möjligheten att få den levererad till campingen också finnas. Detta är ett super bra alternativ och det finns många människor som är villiga att dela med sig av både husvagnar, husbilar och tält till andra som kanske inte kan eller vill köpa själva.