Camping i USA

Insänd av on jul 21, 2019

Camping i USA är enligt många ett av de bästa sätten att utforska och turista i USA. Många amerikaner anser att det inte finns något mer amerikanskt än att ta med familjen ut på en så kallad ‘’road trip’’ och sätta upp ett läger med en lägereld på någon av USA:s många campingplatser. Över lägerelden kan det grillas barbecue som är lite utav en amerikansk specialite. Den amerikanska barbecuen består ofta av kötträtter som hamburgare, biff eller revben. Till detta kan man ha majs som är den mest odlade växten i USA så bli inte förvånad om man åker förbi ett par majsfält på er resa. Efter maten föreslås att marshmallows eller Smores grillas som båda är två kända sötsaker som förknippas med camping i nordamerika.

Route 66

Om man nu ska campa i USA så är det allra vanligaste sättet att göra detta genom att följa någon av USAs kända vägar som går genom det breda landet. Den kändaste av dessa vägar är såklart route 66 som öppnades redan år 1926. Route 66 går från Los Angeles i väster genom landet till Chicago i Nordost. Route 66 omfattar en sträcka på nästan fyra tusen kilometer och har väldigt många campingplatser längst vägen. Detta är väldigt viktigt att tänka på då i USA så gäller inte allemansrätten som vi har i Sverige. I USA finns det istället ett brett utbud av campingplatser och nationalparker man kan campa i mot en betalning. Campa i nationalparker är en väldigt speciell upplevelse då man verkligen får en känsla av att vara mitt i naturen bortom all civilisation, och bara kunna ta in alla intryck från den underbara naturen runtomkring. Viktigt att tänka på är dock att tältplatser går åt fort och det är viktigt att boka i tid. Om man inte vill tälta så finns ett ypperligt annat sätt att campa i USA. Detta är genom att bo i husvagn. Den första husvagnen skapades i USA och husvagnar är fortfarande väldigt populär i landet. Många personer i USA väljer att leva i husvagnar eftersom att det är ett billigare alternativ till en bostad.

Kända campingar

Några av de kändaste campingarna i USA är Acadia National Park i Maine, White Mountain National Forest, New Hampshire och Green Mountain National Forest, Vermont. Alla dessa parker ligger i östra USA vilket innebär att naturen i alla tre är skogar. De flesta nationalparker i USA består av just skog men det finns även nationalparker som består av öken, dessa ligger i centrala delarna av USA. Många nationalparker har fantastiska sjöar och vattendrag. Ett exempel på detta är Yosemite National Park som ligger i Kalifornien och har ett väldigt stort vattenfall, Det största i nordamerika. Då kanske man undrar hur stort detta vattenfall är? Jo, hela 739 meter högt är det och kallas Yosemite Falls. Ett annat ställe man kan campa när man är i USA är de kända Niagarafallen som ligger på gränsen mellan USA och Kanada. Niagarafallen är en grupp vattenfall som har en höjd på 49 meter och en bredd på över en kilometer. Detta är ju bara ett par saker man kan se och göra när man campar i USA.