Camping i Jämtland

Insänd av on jan 20, 2019

Snart är sommaren äntligen här och det innebär att det återigen är dags att kika på passande resmål och destinationer där man kan campa. Till Sverige är det många turister som anländer årligen för att campa tack vare den vackra svenska naturen och klimaten som lämpar sig ypperligt för camping.

Camping i Jämtland

Ett område som är väldigt lockande är Jämtland som ligger tryggt placerad i södra Norrland nära den norska gränsen. Detta bidrar också till att det är många från övriga norden som vallfärdar till svenska campingar i Jämtland under de varmare månaderna. Men vad är det egentligen som lockar med Jämtlands landskap och vilka platser bör man besöka i området?

Jämtlands natur och landskap

Jämtland är mest känt för sitt väldigt mångsidiga natur landskap. I Jämtland kan man ta del av fjällmiljöer, myrar, porlande bäckar, vattendrag och vackra vyer. Utöver detta kan man också finna tät skog, berg och kullar och historiska städer. Det väldigt intressanta landskapet är en av flera anledningar till att många väljer Jämtland som destination för hiking eller camping. Oavsett vilken miljö man trivs bäst i är man nästan garanterad att hitta en plats i Jämtland som faller i smaken. Om man gillar att fiska är Jämtland också en utmärkt destination som är passande med sina många sjöar och vattendrag. Du har till exempel Gimån och Rörströmsälven som både är väldigt naturrika och bjuder på ett väldigt vackert omgivande landskap som är avkopplande och bra att resa till om man vill koppla av.

Populära destinationer

Om man däremot letar efter en mer traditionell camping som är nära vatten eller är väldigt inbjudande har man också flera destinationer att välja mellan. Strömsunds camping är ett väldigt populärt resmål om man letar efter en traditionell camping som är väldigt inbjudande och som passar både barnfamiljer och ungdomar. I närheten av Strömsunds camping kan man också besöka deras vattenland som är väldigt populärt. På själva campingen kan man också njuta av ett svalkande bad i en av campingens tre uppvärmda bassänger. I Strömsund kan man också hitta små pittoreska restauranger och mysiga trädgårdar.  En väldigt naturnära camping kan man hitta i Hammarstrand. På Hammarstrands Camping kan man boka en mysig stuga i stugbyn eller ta med sin husvagn eller ett tält för att ta del av vad naturen har att erbjuda. Detta är en perfekt destination för naturälskare som befinner sig i området för att vandra. Campingen ligger också väldigt nära vatten om man vill ta sig ett dopp under de varma sommardagarna.

Vad man ska tänka på inför campingresan

Men oavsett vart man campar så är det några saker som man ska ha i åtanke för att man ska få en bättre upplevelse och även åka till en destination som är anpassad efter sina intressen.
Om man till exempel ska campa och sedan vandra i området så är det bättre att kika på ett campingområde som har närliggande vandringsleder. Om man däremot vill uppleva en mer gemytlig camping så ska man kika på en destination som ligger både nära vatten och en stad som man även kan gå och shoppa i.

Vad man ska tänka på inför campingresan