Camping i Europa – del 2

Insänd av on dec 22, 2017

Vackert är ett ord som ofta används när man beskriver en ö och dess omgivningar, det är kanske inte så konstigt med tanke på vattnet som omringar dessa. I Medelhavet hittar vi ön Korsika som tillhör Frankrike, straxt sydväst om Italien. Har man besökt Sardinien och njutit av den vackra utsikt på den campingen jag nämnde förra gången kan man sedan bege sig till denna ö som ligger norr om Sardinien. På denna ö, som faktiskt är medelhavets färde största, föddes faktiskt självaste Napoleon Bonaparte. Ja ön har mycket som bara väntar på att få upplevas och varför inte uppleva det på campingvis?

Camping i Europa – del 2

Camping de Cupabia

Vid en strand som bara kan beskrivas som sagolik ligger en liten campingplats, denna består av en äng med vilda blommor som kantas av små palmer. De flesta som stannar här har vanlig personbil och tält, eller en van med uppfällbart tak. Detta kan bero på att det är lättare att ta sig runt på dessa små vägar med en mindre bil, men ändå ser man en del andra husbilar på campingen. Och även fast det inte finns några butiker, inga restauranger att slå sig ner på, stoj från barn eller solstolar så är det som om man inte vill åka därifrån. Det magiska i skönheten på Camping de Cupabia väger upp mot bekvämligheterna och detta är ett perfekt ställe för den som vill ladda sina batterier.

Med Kotorbukten som utsikt

Montenegro är kanske inte det första land man tänker på när man ska bege sig ut i världen, men vid Kotorbukten finner man otroliga platser. Här kan man ta bilen runt hela bukten och njuta av utsikten av svindlande höra berg och en underbart grön natur. Husen som ligger här är små och pittoreska och hela landskapet påminner lite om det fantastiskt vackra Norge, dock med ett varmare klimat. Här bör man ta och stanna till på Naluka camping där servicekänslan är hög, redan när man rullar in kommer självaste ägaren för att visa hur man hittar både stranden och de två restaurangerna. Campingen är belägen vid en liten å och tillsammans med bergen och stranden kan miljön inte bli så mycket bättre. En otrolig plats för alla campare.

Histora, shoppping och utsikt

Staden Struga i Makedonien är ett populärt turistmål, med floden Crni Drim som flyter genom staden och dess kustnära läge gör det till ett perfekt resmål för att insupa lite kultur och historia. Efter utforskning av staden kan man parkera sig på Sunset Camping där ägarna mer än gärna bjuder på raki och ett trevligt samtal. Denna camping är familjeägd och det märks i det härliga stämningen, även om det bara finns plats för 10 husbilar eller husvagnar så räcker det alldeles utmärkt. Oftast är det inte campingen full alls men man märker ändå av liv och rörelse.

Staden Struga i Makedonien

Litet och underbart

Denna lilla camping har sin egen strand där man kan lägga sig i en solstol och bara njuta av värmen eller ta sig ett dopp. Här finns också toaletter, dusch och ett wifi som är förvånansvärt bra. Känner man på kvällen inte för att laga mat så kan man gå till campingens restaurang, här är det ägaren som är vandrande meny och föreslår mat att äta. Denna serveras sedan med pommes frites, tzatziki, bröd och grönsaker. Det är en annorlunda camping upplevelse som jag inte vet om man kan hitta på så många andra ställen, men det är kanske det som gör att man vill återvända.