Camping i Europa – del 1

Insänd av on dec 12, 2017

Camping brukar förknippas med en Sverige semester, många ser utlandssemestrar som en charterresa eller en flygstol till ett land där familjen eller någon man känner äger en lägenhet eller ett semesterhus. Alternativet är Thailand dit fler börjat våga åka utan att ha en hel charterresa, oftast har de tidigare varit där och hittat ställen de gillar för att sedan boka in flyg och hotell separat. Vi är bekväma med tanken att bila genom andra länder för att nå vår destination, men när det kommer till camping är det inte riktigt lika många som ser möjligheten med utlandssemester. Men ut i Europa finns det en hel del campingplatser som är värda ett besök, både i grannländerna och längre bort.

Camping i Europa – del 1

Otrolig utsikt

En tur till Sardinien ger dig vackra vyer längs slingrande vägar, en värme att njuta i och även hit kan man ta sig på sin campingsemester. Bland berg och vild växtlighet utan ett enda hus i sikte kan man finna en naturcamping. Vid första anblick kan det se ut som de husbilar som finns parkerade där fricampar, men när man börjar närma sig ser man ett litet trähus som agerar reception. Här på Area Camper Attrezzara Sábba Druche står man mitt i den gröna naturen och har havet som granne, det finns ingen personal som arbetar på platsen och man får ställa sig på den lediga plats man finner bäst.

Obestämda platser

Vill man inte laga mat själv kan man promenera längs den lilla gångvägen till den restaurang som ligger intill campingen och även leder till stranden. På ett ställe utan personal kan man inte förvänta sig den högsta standarden, men de vackra vyerna kompenserar det lilla toaletthuset som endast har två toaletter. Här får man betala 20 euro per dygn och då ingår elen, vill man komma åt wifi så får man betala en engångsavgift på restaurangen på 2 euro. Är man ute efter att campa i detta område bör man ta sig hit och njuta av allt det vackra.

Vackra Spanien

Känner man att Sardinien inte är rätt kan man istället bege sig till norra Spanien och Gran camping i Zarautz, en camping placerat på ett berg där man får en fantastisk utsikt över stranden. Denna camping har lite bättre service möjligheter än campingen på Sardinien, och har man ACSI-rabattkort blir det billigare också, endast 16euro per dygn. I det priset ingår både 16 ampere el och tillgång till campingens wifi. Här finns också möjligheten att tvätta upp smutstvätten, de har en liten butik och varför inte ta en kall drink på den populära baren när kvällen närmar sig.

Gran camping i Zarautz

Klättring till stranden

Med utsikt över stranden kan man föreställa sig hur fantastiskt vackert det faktiskt är, men vill man ta sig ner hit så kan man räkna dagens motion som avklarad. Vägen ner är ganska lång och det krävande klättring i båda riktningar är nödvändigt, men tar man sig ner är det absolut värt det. Förutom en otrolig strand ligger här staden Zarautz, ett ställe som är fyllt med både butiker och restauranger. Var noga med att inte shoppa för mycket bara, tänk på att du ska lyckas få med det upp också.