Campa i Centraleuropa

Insänd av on jun 14, 2021

Är man ute efter natur, få lugn och ro, samtidigt som man vill uppleva massor utan att det kostar skjortan. En bra lösning är att campa på natursköna campingplatser runt om i Europa. Oavsett om man vill tälta, bo i stuga, husvagn eller husbil, så är det enkelt och smidigt att slå ner “bopålarna” en eller flera nätter på ett spännande resmål. Att campa är ett trevligt sätt att få mysiga semesterminnen med eller utan barn. Utifrån vad man är ute efter så går det att välja och vraka mellan campingplatser i de europeiska länderna.

Campa i Centraleuropa
Campa i Centraleuropa

Det går att välja allt från en liten familjär och lugn camping, till en campingplats som ligger i eller strax utanför en storstad. Självklart finns dessa platser i olika prisklasser, vilket är perfekt om man inte har så mycket pengar att röra sig med eller vill använda slantarna till roligare saker. Ett alternativ till en camping om man har husbil är att stå på en ställplats. Dessa är vanligtvis billigare att övernatta på och det beror helt enkelt på att man inte behöver betala för full service. Med full service innebär att det kan finnas en servicebutik, lekplats och liknande. På dessa platser finns ändå möjligheten att duscha, tvätta, fylla på vatten, få el och tömma latrinen. Fördelen just med ställplatser är att de oftast finns i närheten av sevärdheter och städer. Enklast är man söker efter campingplatser på nätet utifrån vilka platser man vill besöka.

Trevliga campingar i Europa

En populär campingplats är Lake Shkodra Resort som hittas i Albanien. Det är en grön välskött camping som ligger precis intill Shkodersjön. I bakgrunder reser sig dramatiskt höga berg med sina vita toppar precis som på ett vykort. Här går det att campa på alla möjliga sätt, som exempelvis “glamping” (glamoruous camping) då man bor i ett lyxigt tält inredd precis som ett hotellrum. Det finns mycket att göra på Shkordra campingen förutom att man kan njuta av naturen går det att vandra, hyra kanot, paddelboard eller cykel. Är man ute efter sevärdheter anordnas olika typer av utflykter som är intressesant både för stora som små.

Trevliga campingar i Europa
Trevliga campingar i Europa

Vill man besöka Irland går det att övernatta på Nagles Camping and Caravan i vackra Doolin. Den fina och gröna campingen ligger ett “stenkast” från de spektakulära 214 meter höga klipporna Cliffs of Mother och The Burren som är ett karstlandskap utan dess like. Bägge sevärdheterna är med på UNESCO:s Geopark. Det går att promenera längst den spännande kusten mot Atlanten som campingen ligger intill. Klipporna inger en känsla av att ha blivit utskurna med en kniv då dessa har otroliga och fantastiska former. En annan ö som också är trevlig att besöka är Korsika och där finns campingplatsen Plage De Cupabia och är perfekt för romantik. Platsen har en underbar natur och bjuder på ett kristallklart och skimrande grönblått vatten. Förutom att det går att campa där finns även möjligheten till att hyra stuga. Den vita finkorniga stranden som går längst hela kusten har mysiga småvikar och erbjuder många ställen där man kan ligga och sola ostört eller för att ha en kärleksfull picknick.